Нам 31 рік!

Стабільні та якісні інтернет-послуги для кожного!

Домашні мережі
  • Пн.-Пт.:
    09:00-19:00
    Сб.:
    10:00-18:00
    Нд.:
    вихідний
Технічна підтримка
  • Цілодобово 24/7/365
Блог

Колокейшн або коли бізнесу потрібен власний сервер

  • 20.03.2023, 07:46
  • 992
В епоху цифрових технологій компанії будь-якого розміру потребують у надійному та безпечному способу зберігання, обробки даних та доступу до них. Хоча хмарні рішення стають все більш популярними, деякі компанії все ще не можуть обійтися без власних фізичних серверів для задоволення своїх специфічних потреб. Саме тут на допомогу приходить колокація — послуга, яка дозволяє компаніям розміщувати свої сервери в захищеному та професійно керованому дата-центрі.
Колокейшн або коли бізнесу потрібен власний сервер

Що таке колокейшн?

Колокейшн (чи іншими словами colocation, колокація, розміщення) — це послуга, яку пропонують центри обробки даних, що дозволяє компаніям орендувати місце для розміщення своїх серверів та іншого комп’ютерного обладнання. Замість того, щоб утримувати власний центр обробки даних, компанії можуть скористатися досвідом і ресурсами професійного провайдера для розміщення своїх серверів.

Послуги колокації мають кілька переваг над традиційними локальними рішеннями. Ось декілька з них:

  • Відмовостійка захищена інфраструктура. Центри обробки даних мають потужну інфраструктуру для забезпечення високого рівня надійності та безперебійної роботи, включаючи системи резервного живлення, системи охолодження та заходи фізичної безпеки.
  • Підвищена безпека. Центри обробки даних спроєктовані таким чином, щоб забезпечити високий рівень захисту ваших даних. Вони, як правило, мають кілька рівнів фізичної безпеки, включаючи камери спостереження, біометричний контроль доступу та охорону.
  • Експертна підтримка. Провайдери колокейшн пропонують послуги експертної підтримки, щоб допомогти бізнесу в управлінні та обслуговуванні своїх серверів. Це включає моніторинг 24/7, технічну підтримку та сервісне обслуговування. Це може вивільнити внутрішні ІТ-ресурси та дозволити бізнесу зосередитися на інших важливих сферах своєї діяльності.

Коли необхідна колокація?

Існує кілька сценаріїв, в яких бізнесу можуть знадобитися послуги колокації. До них відносяться:

  • Власники серверного обладнання. Якщо ви маєте свій парк серверного обладнання і він потребує постійного піклування і забезпечення працездатності, навіть в умовах блекауту, саме тому краще їх розміщення довірити професіоналам.
  • Вимоги відповідності. Деякі галузі, такі як охорона здоров’я та фінанси, мають суворі вимоги до відповідності, які вимагають фізичного розташування серверів. Колокація може допомогти цим компаніям відповідати цим вимогам, одночасно користуючись перевагами професійного дата-центру.
  • Економія витрат на власний ЦОД. Колокація економічно вигідніше рішення для власників серверів, ніж побудова та підтримка власного центр обробки даних.

Як вибрати постачальника послуг колокації?

Отже, колокація може бути чудовим рішенням для компаній, які потребують власних фізичних серверів, але не можуть дозволити собі побудувати та утримувати власний центр обробки даних або вважають це економічно невигідно. Використовуючи досвід і ресурси професійного провайдера дата-центру, компанії можуть забезпечити безпечне та надійне розміщення своїх серверів, а також отримати вигоду від масштабованості та економії витрат, які забезпечує колокація. Обираючи постачальника послуг колокації, компанії повинні враховувати такі фактори, як місце розташування, безпека, підключення до мережі та підтримка, щоб переконатися, що вони обрали постачальника, який зможе задовольнити їхні конкретні потреби.

Adamant — це однозначно правильний вибір для розміщення Ваших серверів. Ми пропонуємо одні з найкращих умов на ринку України. Обираючи Adamant, ви отримуєте підвищену надійність та безвідмовність роботи, підвищений рівень безпеки вашого обладнання, масштабованість, економію коштів та часу, а найголовніше експертну цілодобову підтримку від справжніх професіоналів своєї справи.

Не зволікайте та замовляйте послугу колокейшн від компанії Adamant. Отримати детальну консультацію Ви можете за номером закріпленим у шапці сайту. Поміж тим, ми надаємо також і ряд інших послуг дата-центру, домашнього інтернету та інтернету для бізнесу.