Нам 31 рік!

Стабільні та якісні інтернет-послуги для кожного!

Домашні мережі
  • Пн.-Пт.:
    09:00-19:00
    Сб.:
    10:00-18:00
    Нд.:
    вихідний
Технічна підтримка
  • Цілодобово 24/7/365
Блог

Dedicated server — повна свобода дій

  • 21.11.2022, 07:03
  • 2860
Якщо Ви зіштовхнулися з проблемою зберігання даних великого обсягу, чи Вам недостатньо продуктивності, надійності наявних ресурсів для повноцінного функціювання проєкту, чи Ви задумалися про купівлю сервера, але вважаєте це економічно невигідно, то рекомендуємо звернути увагу на послугу dedicated від компанії Adamant.
Dedicated server — повна свобода дій

Dedicated являє собою послугу оренди фізичного виділеного сервера в дата-центрі хостингової компанії. Це чудова альтернатива в разі потреб, заявлених раніше. Ви зможете налаштувати сервер під власні потреби та не перейматися про забезпечення необхідних умов для безперебійної роботи обладнання, професійну технічну підтримку й надійну систему безпеки.

Що становить собою виділений сервер?

При виборі послуги dedicated server, Ви отримуєте в доступ, звісно ж лише на період оренди, власний виділений сервер, готовий до роботи. Перед Вами відкривається повний доступ до всіх ресурсів, Ви можете налаштувати виділений сервер під власні потреби.

Орендований сервер розміщують в окремій шафі дата-центру та забезпечують його безперебійне функціювання. Технічні працівники підтримують потрібну екосистему в дата-центі, забезпечують безперебійне живлення та всі необхідні системи для забезпечення високого рівня безпеки. В разі виявлення користувачем несправностей сервера, потрібно звернутись до технічної підтримки та повідомити, що є несправності, в такому випадку ми в найкоротший термін зробимо заміну сервера. Якщо в процесі оренди необхідна зміна конфігурації, то дана послуга надається також за запитом та за наявності технічних можливостей або ми завжди можемо запропонувати інший сервер з необхідними технічними параметрами.

Варто зазначити, що оренда сервера передбачає його самостійне настроювання та адміністрування, тому підходить користувачам з подібними навичками або компаніям з командою системних адміністраторів.

Dedicated server vs VPS — що обрати?

Часто користувачі зіштовхуються з проблемою вибору між dedicated server та VPS. Тому розберемося в чому відмінність між цими послугами.

По-перше, відмінність полягає у вартості - VPS коштує значно дешевше, оскільки, обираючи VPS, Ви орендуєте лише частину сервера. Тобто, провайдер маючи один сервер, розподілений на декілька окремих віртуальних машин, може надавати в оренду їх одночасно різним користувачам. Натомість послуга dedicated забезпечує оренду повноцінного сервера, Вам не потрібно буде ділитися місцем та потужністю з «сусідами», сервер знаходитиметься лише під Вашим контролем. Також, особлива відмінність полягає в тому, що орендуючи сервер, відкриваються ширші можливості налаштування характеристик, які є недоступними для послуги VPS.

Отже, якщо Ви маєте великий проект, якому необхідна велика потужність цифрових машин, то рекомендуємо обирати дедікейдед сервера. Якщо Вам необхідно розмістити невеликий проект і Ви не можете дозволити оренду цілого сервера, чи Вам потрібна оренда на невеликий проміжок часу — в такому разі рекомендуємо звернути увагу на послугу VPS від Adamant.

Переваги виділеного фізичного сервера:

  • Повний контроль над сервером, потужність якого належать лише Вам та вашим ресурсам;
  • Широкі можливості самостійного управління сервером — вибір операційної системи (ОС), програмного забезпечення (ПЗ) та налаштування всіх конфігурацій під потреби вашого продукту;
  • Змога самостійно змінити розподіл ЦП, ОЗУ та місткість сховища;
  • Багатофункціональність — Ви можете використовувати виділений сервер для рішення різних задач, можете створити кілька віртуальних серверів, хмарний сервер або хостинг, створити власну корпоративну інфраструктуру в онлайн-просторі;
  • Надійна система безпеки обладнання.

Кому потрібен dedicated?

Як правило, dedicated (також називають «дедік») використовується для об'ємних веб-сайтів з великим трафіком, додатків для бізнесу, великого потоку контенту, онлайн-ігор і т.д.

Рекомендуємо обирати послугу dedicated server, якщо Ви бажаєте розмістити на сервері:

Інтернет-проект

Ви можете купити виділений сервер для будь-якого веб-продукту: великий інтернет-магазин з великим трафіком, сайт новин або портал, онлайн-гра і т.д. Також може бути для вибудовування внутрішньої корпоративної інфраструктури компанії. Використовуючи dedicated, Ви зможете забезпечити швидку та безперебійну роботу вашого інтернет ресурсу.

Додатки

Розгорніть свою програму за допомогою оренди сервера в дата-центрі Адамант, щоб створити гнучке сучасне середовище для розробки та тестування. Отримайте контроль над кожним аспектом.

Ігровий сервер

Такі ігри, як Minecraft, FiveM, SAMP та Valheim при використані виділеного сервера будуть працювати швидше. Виділені ресурси, що розраховані на одного користувача, дозволяють наповнювати пам’ять великою кількістю файлів. Орендуючи виділений сервер Ви зможете розмістити власну закриту ігрову площадку, налаштувати власні правила та насолоджуватися грою з друзями.

Серверна інфраструктура

Оренда «дедіка» дозволяє створити складну інфраструктуру та краще справлятися з високим трафіком, піковими навантаженнями, наприклад, під час спеціальних пропозицій чи рекламних акцій.

Оренда виділеного сервера в Дата-центрі Adamant

Компанія Адамант забезпечить стабільну роботу та надійне зберігання ваших даних у власному дата-центрі, що оснащений:

  • системою охорони та відеоспостереження, відеомоніторинг ведеться для прилеглої території, внутрішнього двору та приміщень Дата Центру, дворівнева система охорони ДЦ забезпечується власною цілодобовою службою охорони в режимі 24/7 та договірними відносинами з Поліцією Охорони;
  • протипожежним захистом, у модулях ЦОД встановлена система автоматичного газового пожежогасіння, заповнена безпечним для обладнання інертним газом, працездатність системи пожежогасіння контролюється цілодобовою охороною компанії та підрозділом ДСНС міста;
  • системою кондиціювання, яка здійснюється за схемою N+1. У модулях забезпечується температура 21°C ± 3°C за відносної вологості до 55%;
  • багаторівневим електроживленням — у разі збою всі машини продовжать роботу;
  • високим рівнем надійності, що відповідає нормам Tier 3, що гарантує безвідмовну роботу на 99,98%;
  • пропускною здатністю каналів зв’язку 160 Гб/с;
  • швидку заміну збійних вузлів;
  • потужним серверним обладнанням від провідних марок HP та Intel;
  • якісними ssd- та hdd-дисками;
  • технічну підтримку від висококваліфікованих спеціалістів 24/7.

Обираючи послугу dedicated від компанії Adamant, Ви зможете підібрати для себе найкращу пропозицію в одному з тарифів. Або зв’язатися з нашими фахівцями, щоб обговорити конфігурацію обладнання за індивідуальним тарифом.